Eerste nutswerken Noord-Zuidtunnels in Houthalen-Helchteren vanaf 5 augustus


Op maandag 5 augustus zullen de eerste voorbereidende werken van start gaan in het kader van het complexe project Noord-Zuid Limburg in Houthalen-Helchteren. De nutsbedrijven zullen vanaf die datum elektriciteitskabels versterken aan zowel de oost- als de westzijde van de Grote Baan. Deze versterking is noodzakelijk voor de aanleg van de tunnels. Momenteel lopen er namelijk verschillende kabels en leidingen over de Grote Baan, wat een obstakel vormt voor de nieuwe tunnels. Dankzij de versterking van het netwerk aan beide zijden van de Grote Baan zullen deze kruisingen in de toekomst worden verwijderd. De werken zullen duren tot eind 2024.

Waar vinden de werken plaats?

De nutsbedrijven starten op 5 augustus in de Kerkstraat en Maastrichtsestraat en werken vervolgens in de richting van de Europarklaan. Ze zullen sleuven langs de weg en in de bermen graven. Gemotoriseerd verkeer zal tijdens de werken met een verlaagde snelheid beurtelings langs de werf kunnen passeren. Voor fietsers zal er een afgebakende fietszone op de weg worden voorzien.

In dezelfde week zullen ook de werken in de schoolomgeving van Don Bosco Helchteren van start gaan. Daarna zal er verder gewerkt worden in de Reitstraat richting De Hoef. Volgens de huidige planning zullen de werken in de Helzoldstraat tot aan de Toekomststraat van start gaan vanaf midden november. Ook in deze zones zullen voornamelijk werkzaamheden in de bermen worden uitgevoerd.

Nog vragen?

Heb je vragen over deze nutswerken? Neem dan contact op met Fluvius. Je kunt naar fluvius.be/contact surfen of bellen naar 078 35 35 34 (van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur, en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur).

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels