NZL: Hoe verplaats je je aan de werken ter hoogte van de E314?


De werken aan de nieuwe ontsluiting van bedrijventerrein Centrum-Zuid schieten goed op. De aannemer werkt momenteel tegelijk op verschillende locaties. Maar wat betekent dat voor de weggebruikers die langs de werfzone passeren?  

Fietsers

Fietsers van Houthalen-Helchteren richting Hasselt moeten sinds eind maart oversteken aan het kruispunt met de Koolmijnlaan. Ze kunnen hun traject verderzetten via het dubbelrichtingsfietspad aan de andere kant van de weg tot aan de brug over de E314. Daar kunnen fietsers nu gebruikmaken van het de nieuwe fietslus onder de brug.

Midden mei keert de situatie voor het fietsverkeer om. Op dat moment starten de werken aan de overkant van de weg, waardoor het fietspad niet toegankelijk is voor fietsers vanuit Hasselt richting Houthalen.

  1. Fietsers richting Hasselt kunnen opnieuw rechtdoor rijden over het fietspad langs de carpoolparking. Hier wordt dan ook de nieuwe lichtenregeling actief.
  2. Fietsers richting Houthalen gebruiken de nieuwe fietslus onder de brug om via het afgewerkte dubbelrichtingsfietspad langs de carpoolparking verder te rijden. Aan het kruispunt met de Koolmijnlaan kunnen zij oversteken. 

Gemotoriseerd verkeerd

  • Op maandag 22 april is er opnieuw politiebegeleiding bij het aanpassen van de verkeerslichtenregeling. We verwachten extra hinder op de Grote Baan tussen 9.00 uur en 15.00 uur. De aparte afslagstrook voor verkeer naar de E314 richting Lummen is dan klaar en zal met een nieuwe verkeerslichtenregeling worden opengesteld voor het verkeer.
  • Vanaf 3 mei tot midden mei hernemen de werken in de middenberm, waardoor het verkeer de werken in beide richtingen over versmalde rijstroken aan 50 km/u zal passeren.

Opgelet! De verkeerssituatie op de Grote Baan wijzigt de komende maanden regelmatig door de snelle opeenvolging van verschillende fasen in de werken. Houd steeds de website of Facebookpagina van NZL in de gaten voor de laatste updates.

Indien u nog vragen heeft kan u contact opnemen met de parkmanager via penelope.kallergis@quares.be of +3247 832 01 20.

Inschrijven voor de nieuwsbrief van NZL

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels