Hoe staat het met de (vracht)wagenontsluiting Centrum-Zuid?


Er wordt nog steeds heel wat grond gegraven en afgevoerd ter hoogte van de E314 voor de aanleg van de nieuwe (vracht)wagenontsluiting van het bedrijventerrein Centrum-Zuid. Van 24 december tot 8 januari ligt de werf even stil door het kerstverlof. De huidige verkeerssituatie blijft behouden.

Grondwerken (vracht)wagenontsluiting Centrum-Zuid op schema

Ter hoogte van de E314 wordt er nog steeds heel wat grond weggegraven en afgevoerd voor de aanleg van de nieuwe (vracht)wagenontsluiting van het bedrijventerrein Centrum-Zuid. Tussen Kerst en Nieuwjaar en tijdens de eerste week van januari heeft de aannemer verlof en is er geen werfactiviteit. De huidige verkeerssituatie blijft ook tijdens de eindejaarsperiode behouden. De graafmachines en bulldozers zetten vanaf maandag 8 januari in de zones langs de carpoolparking en onder de brug van de E314 het grondwerk verder. Als alles vlot verloopt, kan er vanaf eind januari – begin februari ook gestart worden met de aanleg van de nieuwe rotonde op het bedrijventerrein, ter hoogte van Luys.

Een impressie van de werken vind je hier

Terugblik op buurtateliers De Vloot en Helchteren-Centrum

In november en december organiseerde het projectteam twee buurtateliers, over De Vloot (Houthalen-Oost) en masterplan Helchteren-Centrum. Verspreid over drie sessies dachten 80 buurtbewoners na over de toekomst van hun wijk. Het projectteam gaat nu aan de slag om alle input te verwerken.

Lees meer over de buurtateliers

Contacteer de parkmanager Igna Linten via igna.linten@quares.be voor meer informatie over de ontsluiting Centrum-Zuid. 

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels