Mogelijkse hinder voor het bedrijventerrein Centrum-Zuid tijdens de nachtelijke asfalteringswerken

 


De werkgroep Noord-Zuid Limburg informeert: 

“De werken aan de nieuwe fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (N715) zijn bijna afgerond. Vooraleer er ook aan de andere kant van de Grote Baan bredere en comfortabele fietspaden worden aangelegd, krijgt de rijweg richting Hasselt een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd (tussen 20u en 6u) en starten in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei. Volgens de huidige planning duren de werken tot donderdagmorgen 26 mei.

De werken zullen in totaal ook 4 nachten impact hebben op de toegang naar het bedrijventerrein Centrum-Zuid langs het kruispunt Koolmijnlaan x Grote Baan x Meerstraat. In bijlage vindt u ter info de brief die vanuit Noord-Zuid Limburg afgelopen week is bedeeld langs de Grote Baan. Hieronder de hinder en impact specifiek voor het bedrijventerrein Centrum-zuid opgesomd:

IMPACT OP HET BEREIKEN VAN HET BEDRIJVENTERREIN (voor leveranciers, werknemers, ander transport):

Donderdagnacht 19/05 op 20/05 en vrijdagnacht 20/05 op 21/05, telkens van 20u tot 06u

  • De toegang naar het bedrijventerrein via het kruispunt Koolmijnlaan x Grote Baan x Centrum-Zuid is afgesloten
  • Centrum-Zuid is enkel te bereiken via de E314 è zowel komende vanuit Nederland, komende vanuit Lummen en komende vanuit Maasmechelen
  • Van het bedrijventerrein terug wegrijden kan via de Pastorijstraat, waar er tijdelijk enkelrichtingsverkeer vanuit Centrum-Zuid naar de Grote Baan mogelijk is (zie aanduiding op het kaartje in bijlage)
    • Wie vervolgens naar het noorden wil rijden, richting Eindhoven, moet een omleiding volgen via de Koolmijnlaan – Springstraat – Varenstraat – Sint-Leonardusstraat – Herebaan-Oost
    • Richting de E314 rijden kan zonder problemen

Dinsdagnacht 24/05 op 25/05 en woensdagnacht 25/05 op 26/05, telkens van 20u tot 06u

  • De toegang naar het bedrijventerrein via het kruispunt Koolmijnlaan x Grote Baan x Centrum-Zuid is afgesloten
  • Centrum-Zuid is enkel te bereiken via de E314 è zowel komende vanuit Nederland, komende vanuit Lummen en komende vanuit Maasmechelen
  • Van het bedrijventerrein terug wegrijden kan wel gewoon via het kruispunt Koolmijnlaan x Grote Baan x Centrum-Zuid, maar al het verkeer moet verplicht rechtsaf (richting E314)
    • Verkeer dat naar het noorden wil rijden, richting Eindhoven, kan een keerbeweging maken ter hoogte van de Souwstraat (zie aanduiding op het kaartje in bijlage).

 

Blijf op de hoogte

Met vragen over de asfalteringswerken kan u steeds terecht bij onze omgevingsmanager via 0800 202 49 (kies optie ‘2’ in het keuzemenu) of via het e-mailadres winsten@noordzuidlimburg.be. U kan zich via de projectwebsite www.noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de werken en eventuele wijzigingen in de planning.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels