Project Noord-Zuidverbinding: Nieuwe routes en tonnagebeperking


Nieuwe aansluiting bij de E314

Vanaf 1 juli is er een nieuwe aansluiting ter hoogte van de E314 geopend. Deze nieuwe route moet worden gebruikt door het vrachtverkeer zowel om naar het bedrijventerrein te rijden als om te vertrekken. Dit is een belangrijke verandering ten opzichte van de vorige situatie, waarbij de Meerstraat de enige route was om het bedrijventerrein te verlaten.

Tonnagebeperking in de Meerstraat

Om de veiligheid en leefbaarheid van de Meerstraat te waarborgen, is er vanaf 4 juli een tonnagebeperking van kracht. Dit betekent dat vrachtwagens niet langer zijn toegestaan om door de Meerstraat te rijden. Het is belangrijk dat alle bedrijven en vrachtwagenchauffeurs op de hoogte zijn van deze nieuwe regeling.

Animatievideo en digitale bereikbaarheidsfiche

Om deze veranderingen duidelijk te communiceren, heeft NZL een animatievideo gemaakt. In deze video wordt uitgelegd hoe het nieuwe routesysteem werkt en wordt de tonnagebeperking in de Meerstraat toegelicht. Je kunt de animatievideo bekijken via onderstaande filmpje of deze link.

Routes nieuwe vrachtwagenontsluiting Centrum-Zuid

Daarnaast heeft NZL ook een 'digitale bereikbaarheidsfiche' opgesteld in het Nederlands en in het Frans. Deze fiche kan worden verspreid onder leveranciers en werknemers van bedrijven op het bedrijventerrein. Het bevat belangrijke informatie over de nieuwe routes en de tonnagebeperking. Je kunt de fiches downloaden via de onderstaande links. 

Image description

Adobe Acrobat

Bereikbaarheidsfiche NL

Image description

Adobe Acrobat

Bereikbaarheidsfiche FR

Image description

Adobe Acrobat

Bereikbaarheidsfiche EN

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke updates over de Noord-Zuidverbinding? Houd dan de website of Facebookpagina van NZL in de gaten.

Nog vragen? Neem contact op met de parkmanager via penelope.kallergis@quares.be of 0478 32 01 20.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels