Extrema Outdoor 26 tem 28 / 05 / 2023


Hierbij delen wij graag de inlichtingenbrief, opgesteld door de organisatie van Extrema Outdoor: 

"Beste bewoner en/of ondernemer,

Langs deze weg willen we u informeren over de aankomende editie van Extrema Outdoor dat dit jaar doorgaat van 26 tot en met 28 mei 2023 op het recreatiedomein De Plas. 

Praktisch

● Op de festivaldagen is het terrein toegankelijk van 12u ’s middags tot middernacht. Vanaf middernacht kunnen de kampeerders afzakken naar de afterparty. 

● Vanaf donderdagavond is onze camping geopend voor de gasten (geen versterkte muziek aanwezig)

● Donderdag vindt Extrema Special plaats: onze gratis festivaldag voor mensen met een beperking vanaf 16u tot 20u.

Vanaf maandag 8 mei is De Plas niet meer toegankelijk voor het publiek.

● De Plas wordt kraaknet opgeleverd op dinsdag 6 juni. Vanaf 12u ‘s middags is de hoofdingang aan de Binnenvaartstraat weer toegankelijk voor het publiek. 

Burenborrel en rondleiding

Het spreekt voor zich dat we u, naar jaarlijkse gewoonte, uitnodigen voor een rondleiding. U bent van harte welkom op donderdag 25 mei om 20u aan de ingang (kant Kelchterhoef) van het festival. U hoeft zich niet in te schrijven, kom gerust langs. Met de instroom van de eerste kampeerders raden aan om met de fiets of te voet te komen. Na afloop heffen we graag samen het glas. 

Mobiliteit op en rondom het Europark

Op vrijdag blijft de instroom op het Europark binnen de werkuren beperkt. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de parkings (zie onder) 3, 4 en 5 eerst gevuld. 

Na het parkeren van bezoekers, worden bezoekers door pendelbussen naar de ingang van het Klein Hoevestraatje gebracht. Vanaf dit punt wordt er gewandeld naar de ingang van het festival, gelegen nabij de Paintball Arena. Op zaterdag en zondag verwachten we echter wel een grote toestroom van bezoekers: per dag komen ca. 17.500 bezoekers via deze weg naar het festival. 

In de omgeving van het Europark worden een aantal straten verkeersluw gemaakt. Lokaal verkeer en hulpdiensten hebben hier altijd doorgang, festivalbezoekers worden uit deze zone geweerd. Het gaat om volgende straten: Herebaan-Oost van rotonde Europarklaan tot Weg naar Zwartberg, Weg naar Zwartberg van rotonde Kelchterhoefstraat tot Herebaan-Oost, Kempenlaan, Tenhoutse Heiweg, Hofstraat en zone Steenakkerstraat. Binnenvaartstraat en Steenhovenstraat is afgesloten.



Bereikbaarheid festival

Te voet

Bezoekers kunnen het festival enkel bereiken via deze looproutes:

1) Wandelroute vanaf parkeerzone Europark (Entree Blauw) via het Klein Hoevestraatje. Op de locatie van de voormalige tourniquet (draaihek) wordt het wandelpad afgeleid richting het water. Wandelaars bereiken zo de tweede ingang nabij de Paintball Arena.

2) Wandelroute vanaf parkeerzone Kelchterhoef (Entree Rood). 

De Binnenvaartstraat blijft afgesloten voor het publiek en is voorbehouden voor hulpdiensten en bewoners van deze straat. Er kan dus niet gewandeld worden van of naar het festival door de Binnenvaartstraat, maar enkel via bovenstaande 2 routes.

Met de fiets

Aan het begin van de wandelroutes (zie boven) wordt langs beide zijden van het festivalterrein een bewaakte fietsenstalling voorzien:

1) Aan de speeltuin ter hoogte van Hoeve Jan (zone Kelchterhoef)

2) Op de parking van ESPA nv (zone Europark)

Er passeren dagelijks ongeveer 15.000 bezoekers via het Klein Hoevestraatje naar het festival. Door fietsen in de fietsenstalling te parkeren, herleiden we conflicten tussen voetgangers en fietsers tot een minimum en blijft de wegcapaciteit optimaal beschikbaar voor de in- en uitstroom van voetgangers.

Kiss & Ride

1) Sinds 2022 voorzien we een nieuwe “kiss & ride” voor dagbezoekers op de terreinen van GreenVille in Houthalen-Helchteren. Er rijden voortdurend shuttles van en naar het festivalterrein (Europark).

2) Een tweede “kiss & ride” wordt ingericht op de parking van de Abdijhoeve op Kelchterhoef. Deze is enkel toegankelijk voor kampeerders die gebracht of opgehaald worden.

We wensen u alvast veel plezier tijdens het weekend en willen u van harte danken voor het begrip. We doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.

Uiteraard staan we open voor elke vorm van feedback. Aarzel niet om deze te sturen (tijdens, voor of na het festival) naar guido@extrema.be en lomme@extrema.be."

Zoals opgenomen in de brief is lokaal verkeer toegelaten en krijgen deze doorgang. Voor iedere onderneming is er tevens een sticker beschikbaar dewelke in uw wagen zichtbaar gelegd dient te worden en doorgang gegarandeerd is. Deze sticker kan u gaan afhalen bij Groep Timmers, Europark 1029. 

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels